Skoči do osrednje vsebine

V Kopru je začela delovati specializirana enota avtocestne policije

Danes je začela delovati Specializirana enota avtocestne policije Koper. Krajše slovesnosti ob začetku delovanja četrte tovrstne enote v Sloveniji sta se udeležila tudi državni sekretar dr. Božo Predalič in namestnik generalnega direktorja policije mag. Stanislav Vrečar.
Nagovor državnega sekretarja dr. Boža Predaliča, ki stoji za govornico, na slovesnosti ob odprtju specializirane enote avtocestne policije v Kopru; za njim zastave

Nagovor državnega sekretarja dr. Boža Predaliča na slovesnosti ob odprtju specializirane enote avtocestne policije v Kopru | Avtor: Ministrstvo za notranje zadeve

1 / 4

Državni sekretar dr. Božo Predalič je v nagovoru poudaril: »Da bi se postavili ob bok vsem nepravilnostim, ki se dogajajo na avtocestah, je dozorela odločitev o ustanovitvi avtocestne policije. Danes tukaj v Kopru odpiramo četrto enoto.« Da bo pokrito celotno avtocestno omrežje v Sloveniji, pa bo v prihodnje začela delovati še peta enota.

Odločitev o ustanovitvi avtocestne policije je bila po besedah državnega sekretarja pravilna. Temu pritrjujejo tudi statistični podatki. Tako se je od pomladi lani, ko je bila ustanovljena prva enota, drastično zmanjšalo število prometnih nesreč, prav tako se je zmanjšala hitrost na avtocestah.

Ob koncu je državni sekretar izrazil prepričanje, da bodo policistke in policisti s svojim predanim delom še naprej zagotavljali varnost.