Skoči do osrednje vsebine

Izobraževanje Srednje evropske policijske akademije na temo okoljske kriminalitete

Med 16. in 20. majem poteka v Sloveniji izobraževanje Srednje evropske policijske akademije na temo okoljske kriminalitete. Izobraževanje organizira Slovenska policija. Udeležuje se ga 22 predstavnikov kriminalističnih policij iz Slovenije, Slovaške, Nemčije, Avstrije, Švice, Madžarske in Češke. Na izobraževanje pa je Policija povabila tudi predstavnika Inšpektorata za okolje in prostor.

Predstavnik specializirane skupine inšpektorjev Inšpektorata za okolje in prostor za nadzor čezmejnega pošiljanja odpadkov Bojan Počkar je slušateljem predstavil delo in organizacijo Inšpektorata in Inšpekcije za okolje in naravo in sodelovanja slovenskih nadzornih organov (Inšpektorata za okolje in prostor, Finančne uprave Republike Slovenije in Policije) na področju čezmejnega pošiljanja odpadkov. Ob koncu pa so bili udeležencem izobraževanja predstavljeni še nekateri zanimivi praktični primeri nezakonitih pošiljk odpadkov, ki so bile odkrite in obravnavane v preteklih letih. Udeleženci so aktivno sodelovali pri predstavitvah s postavljanjem vprašanj in predstavitvijo svojih izkušenj pri delu na področju čezmejnih pošiljk odpadkov in odkrivanju nezakonitih pošiljk.

V četrtek, 19. maja, se bodo udeleženci izobraževanja udeležili še praktičnega izvajanja nadzorov nad čezmejnimi pošiljkami odpadkov.