Skoči do osrednje vsebine

Odbor za spremljanje potrdil Letno poročilo 2021 o izvajanju evropske kohezijske politike

  • Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko
Na Brdo pri Kranju se je na 9. redni seji sestal Odbor za spremljanje Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020.

Večina članov se je seje udeležila preko avdio-video povezave. Sejo je vodila predsedujoča odboru državna sekretarka mag. Monika Kirbiš Rojs.

Udeleženci odbora za spremljanje so potrdili Letno poročilo 2021 o izvajanju Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020 (OP), ki ga je skupaj z ministrstvi pripravila Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko v vlogi organa upravljanja. Svoji poročili sta predstavila tudi Ministrstvo za finance kot organ za potrjevanje in Urad za nadzor proračuna kot revizijski organ. Na seji so se člani seznanili z aktivnostmi izvajanja finančnih instrumentov, z teritorialnim sodelovanjem in evropskimi makroregionalnimi strategijami. Prav tako so obravnavali letni načrt komuniciranja za leto 2022, izvajanje komunikacijskih aktivnosti ter izvajanje načrta vrednotenj. Državna sekretarka pa je člane odbora seznanila s pripravo programskih dokumentov za obdobje 2021–2027.

Odbor za spremljanje OP se sestaja najmanj enkrat letno in v njem sodeluje po en predstavnik od 28 imenovanih institucij ali organov: predsedujoča mag. Monika Kirbiš Rojs, državna sekretarka, ministrstva, uradi, gospodarski in socialni partnerji, nevladna organizacija s področja okolja, predstavnik Varuha človekovih pravic, invalidov, lokalnih skupnosti, mestnih občin in svetov Vzhodne in Zahodne kohezijske regije. Seje odbora se v svetovalni vlogi udeležujejo tudi predstavniki Evropske komisije.

 

Več informacij najdete na spletni strani eu-skladi.si.