Skoči do osrednje vsebine

Na Dnevih slovenske informatike tudi o elektronskem poslovanju prek državnih portalov

Predstavniki Ministrstva za javno upravo so se na letošnji konferenci Dnevi slovenske informatike, ki je 11. in 12. maja 2022 potekala v Portorožu, predstavili s tremi prispevki. Prvi dan sta bila predstavljena prispevka s področja elektronskega poslovanja, drugi dan pa prispevek s področja interoperabilnosti.
oba govorca stojita za govornico, v ozadju predstavitev na velikem platnu

Tatjana Mizori Zupan in Boris Šaletič iz Ministrstva za javno upravo | Avtor: Ministrstvo za javno upravo

Ana Oblak in Jernej Baranja iz Ministrstva za javno upravo ter Tomaž Marčun iz Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije so udeležencem predstavili nove elektronske storitve, ki jih bodo na portalu SPOT za podjetja vzpostavili oziroma nadgradili še letos (pridobitev potrdila o številu zaposlenih, pridobitev poimenskega seznama zavarovanih oseb, elektronska prijava poškodbe/nezgode pri delu).   

Tatjana Mizori Zupan in Boris Šaletič iz Ministrstva za javno upravo sta udeležence seznanila z možnostjo, da lahko (enako kot v vlogi državljana ali podjetnika poslujejo z državo) tudi z nekaterimi slovenskimi občinami lahko enostavno in varno elektronsko poslujejo preko obeh državnih portalov: eUprava in SPOT. 

Drugi dan konference pa je Danica Šaponja, prav tako iz Ministrstva za javno upravo, v prispevku z naslovom Zakaj je interoperabilnost še vedno priložnost in izziv predstavila nov mehanizem spremljanja evropskega inetroperabilnostnega okvirja.