Skoči do osrednje vsebine

Skupno raziskovalno središče objavilo drugi javni razpis za pripravnike na področju znanosti

  • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Skupno raziskovalno središče Evropske komisije (angleško Joint Research Centre - JRC) je 2. maja 2022 objavilo drugi javni razpis za pripravnike na področju znanosti (taka imenovani Scientific Traineeships)

Z javnim razpisom namerava JRC ponuditi možnost pripravništev nedavnim diplomantkam in diplomantom (največ 5 let po zaključku študija), z znanstvenimi izkušnjami in željo po delu na področju znanosti, za delo na eni od lokacij JRC (Ispra, Italija; Geel Belgija, Petten, Nizozemska ali Karlsruhe, Nemčija). Izbrane kandidatke ali kandidati za pripravništvo dobijo možnost za sodelovanje pri oblikovanju na znanju temelječe javne-politike, kar je temeljno poslanstvo JRC. Vsebinsko delo JRC pokriva področja globalnih izzivov (na primer zdravje, kultura, kreativnost in vključujoča družba, digitalna industrija in vesolje, podnebna energija in mobilnost, prehrana, biogospodarstvo, naravni viri, kmetijstvo in okolje), inovacij, konkurenčnosti in gospodarskega razvoja, znanstvene odličnosti, teritorialnega razvoja in zagotavljanja podpore državam članicam in regijam EU.

Promocijski plakat na katerem v angleškem jeziku EU vabi diplomantke in diplomante, da se prijavijo javni razpis za pripravnike na področju znanosti. V ozadjo slika znanstvenice pri svojem delu.

Promocijski plakat Evropske komisije za pripravnike na področju znanosti | Avtor: Evropska komisija

Tokratni javni razpis je razdeljen na 18 skupin tematskih področij (na primer upravljanje znanja, komunikacija znanosti, podatkovne analize, odpornost in inovacije, digitalni prehod). Opise vseh tematskih področji ter opis pričakovanih znanj in izkušenj potencialnih kandidatk in kandidatov najdete v besedilu javnega razpisa, kjer so na voljo tudi podrobnejše informacije o postopku prijave, izboru pripravnikov ter izvajanju pripravništva.

Prijave je potrebno oddati preko portala skupnega raziskovalnega središča JRC najkasneje do 31.5.2022.