Skoči do osrednje vsebine

Evropsko leto mladih – osrednji dogodek Zvok mladosti

27. maja 2022 bo v Križankah v Ljubljani ves dan namenjen mladim in tistim, ki se ukvarjamo z mladimi.

Osrednja nit dogodka Zvok mladosti je kako ohraniti naš planet čim bolj zelen in kako pri tem vključevati mlade, da sami oblikujejo svojo prihodnost in so pri tem aktivni ter tako soustvarjajo svojo skupno prihodnost. Zvok mladosti ,  s katerim bomo skupaj z mladimi proslavili evropsko leto mladih, bo na enem mestu ob celodnevnem vzporednem dogajanju, ki se bo raztezalo od Trga francoske revolucije do glavnega odra Križank, povezal dialog z odločevalci, izobraževalne vsebine, interaktivne delavnice na različne teme in kulturno-glasbeni program. Vse aktivnosti, ki bodo potekale na dogodku, bodo predstavljene z vidika trajnostne in ekološke note ter mladim podane na interaktiven, informativno - izobraževalen in zabaven način.

Izpostavljene teme v času evropskega leta mladih 2022 so vključevanje mladih v oblikovanje evropskih in nacionalnih politik, enakopravnost, trajnost in zeleni prehod, mobilnost, duševno zdravje ter kakovostna zaposlitev z možnostmi za izobraževanje in usposabljanje za Evropo prihodnosti.

Častni pokrovitelj dogodka Zvok mladosti je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Vabljeni, vstop je brezplačen.

Program ZVOKA MLADOSTI bo od 10. do 18. ure potekal vzporedno na več lokacijah v okolici ljubljanskih Križank. Več info o dogodku na www.mlad.si in FB strani.