Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar dr. Raščan s predsednikom Caritas Europa o odličnem sodelovanju s Caritas Internationalis

Državni sekretar dr. Stanislav Raščan se je srečal s predsednikom Caritas Europa Michaelom Landaujem. Pogovarjala sta se o humanitarnih razmerah po svetu in sodelovanju med Republiko Slovenijo, Slovensko Karitas in Caritas Internationalis.

delegaciji sedita za mizo

Državni sekretar dr. Raščan s predsednikom Caritas Europa o odličnem sodelovanju s Caritas Internationalis | Avtor Ministrstvo za zunanje zadeve

Strinjala sta se, da je  odziv mednarodne skupnosti na humanitarne razmere v Ukrajini izjemen, enoten in učinkovit. Državni sekretar je sogovorniku povedal, da je Slovenija Ukrajini do sedaj donirala več kot 2,1 milijona evrov humanitarne pomoči. Izrazila sta zaskrbljenost, da razmere v Ukrajini vplivajo na globalno prehransko varnost, cene energentov in na humanitarne krize po svetu. Strinjala sta se, da humanitarna pomoč ni zadostna, nujni so preventivni ukrepi in krepitev odpornosti. 

Državni sekretar dr. Raščan je Mrg. Landauu čestital za izjemno delo in predanost, ki ga opravlja Caritas Internationalis in s tem Caritas Europa. Republika Slovenija je Caritas Internacionalisu za potrebe izvajanja njegovega poslanstva v zadnjih dveh letih namenila 470.000 evrov. Državni sekretar dr. Raščan je poudaril odlično sodelovanje s Slovensko Karitas, ki je bila junija 2021 izbrana za strateškega partnerja na področju mednarodne humanitarne pomoči.