Skoči do osrednje vsebine

Minister Vrtovec podpisal pogodbe o poravnavi subvencij za izvajanje mestnega prevoza potnikov

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je z župani občin Kranj, Koper, Krško, Novo Mesto ter podžupanjo Celja podpisal pogodbe o poravnavi subvencij za izvajanje mestnega prevoza potnikov za upravičence do subvencioniranega prevoza.
Minister v avli ministrstva, obkrožen z deležniki pogodbe

Minister Vrtovec na podpisu pogodbe | Avtor: Ministrstvo za ionfrastrukturo

S podpisom pogodb smo s 1. junijem omogočili brezplačen mestni prevoz za upokojence, invalide in vojne veterane v naslednjih mestnih občinah: Celje, Kranj, Koper, Krško in Novo Mesto.

Minister Jernej Vrtovec:" Na Ministrstvu za infrastrukturo intenzivno delamo ne le na cenovni dostopnosti javnega potniškega prometa ampak tudi na izboljšanju njegove ponudbe. V teku je postopek za podelitev novih koncesijskih pogodb za medkrajevni avtobusni prevoz za naslednje obdobje petih let z možnostjo podaljšanja še za nadaljnja tri leta. Razpisali smo za okoli 20 odstotkov bogatejšo ponudbo javnega potniškega prevoza. S tem želimo izboljšati frekventnost odhodov avtobusov in boljšo oskrbo v korist potnikov. Naš cilj pa je ljudem ponuditi kakovostne prevoze, ki bodo tako po ceni kot po ravni storitve dobra alternativa prevozu z avtomobilom".