Skoči do osrednje vsebine

Dodatne uradne ure in delovna sobota upravnih enot

Zaradi množične menjave osebnih dokumentov so nekatere upravne enote v teh tednih že podaljšale uradne ure in dodale uradne ure tudi ob četrtkih. Da bi državljankam in državljanom zagotovili hitrejšo obravnavo in odpravili zaostanke, pa bodo upravne enote povsod po Sloveniji vrata odprle še dva dodatna dneva, in sicer: v četrtek, 21. aprila, in v soboto, 14. maja 2022. Ta dva dneva sta namenjena izključno urejanju osebnih dokumentov.

Dodatne uradne ure bodo namenjene strankam, ki niso oziroma ne bodo naročene, a le za pridobitev osebnih dokumentov (osebne izkaznice, potnega lista in vozniškega dovoljenja). Za te dokumente namreč krajevna pristojnost ne velja, kar pomeni, da jih lahko stranke uredijo na katerikoli od 58 upravnih enot po Sloveniji in ne zgolj v kraju bivanja.

Podatki o uradnih urah bodo objavljeni na spletnih straneh posameznih upravnih enot, zato državljanke in državljane vljudno prosimo, da pred obiskom na spletni strani preverijo aktualni delovni čas. Podatke o uradnih urah vseh upravnih enot smo zbrali tudi v preglednici.

Upravna enota Ljubljana

Pri Upravni enoti (UE) Ljubljana je treba dodatno izpostaviti, da ima uradne ure ob četrtkih že po Uredbi o upravnem poslovanju, kar torej velja tudi za četrtek, 21. aprila. To pomeni, da bo tudi ta dan upravna enota skladno s prakso sprejemala vnaprej naročene stranke. Vse nenaročene stranke zato vljudno pozivamo, da se (če je le možno) odpravijo na eno od bližnjih upravnih enot izven Ljubljane, kjer je število strank znatno manjše, oziroma jih v primeru, da se odločijo zadeve kljub temu urejati v ljubljanski upravni enoti, prosimo za strpnost ter upoštevanje vrstnega reda naročenih strank. 

V soboto, 14. maja, UE Ljubljana ne bo imela uradnih ur oziroma odprtih okenc za stranke (bodo pa zaposleni reševali prejete vloge in s tem zmanjševali zaostanke na področju tujcev).