Skoči do osrednje vsebine

Upravne enote zagotavljajo storitve strankam in prilagajajo načine dela številu okuženih

Na upravnih enotah se okužbe in posamezni rizični stiki obravnavajo v skladu z aktualnimi odloki Vlade RS in priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Upravne enote še vedno lahko s prilagajanjem organizacije dela v spremenljivih razmerah (pokrivanje morebitnih odsotnosti javnih uslužbencev iz razloga okužb, karanten, varstva otrok) zagotavljajo izvajanje del in nalog, ki so v njihovi pristojnosti.

Eden od ukrepov je, da v primeru odsotnosti večjega števila javnih uslužbencev na posameznem področju dela, upravna enota začasno prekine poslovanje katerega od svojih krajevnih uradov in javne uslužbence razporedi na sedež upravne enote, kjer je naloge potrebno izvajati prioritetno. 

Zapiranje krajevnih uradov zaradi aktualnih zdravstvenih razmer (v nekaterih primerih tudi le za en dan) je torej začasen ukrep, s katerim posamezna upravna enota zagotavlja nemoteno delo na sedežu. Odločitev o omenjenih organizacijskih spremembah sprejme načelnica oziroma načelnik upravne enote. Vse storitve v pristojnosti posameznega krajevnega urada lahko občani po predhodnem naročanju opravijo tudi na sedežu upravne enote. 

Prejeli smo naslednja obvestila o začasnem zaprtju krajevnih uradov:

  • krajevni uradi Upravne enote Kranj: Cerklje na Gorenjskem, Jezersko, Naklo, Preddvor, Šenčur – ponovno poslujejo.
  • krajevni urad Upravne enote Gornja Radgona: Sveti Jurij ob Ščavnici: znova poslujejo.
  • krajevni uradi Upravne enote Tolmin: Bovec posluje po spremenjenem delovnem času: ob ponedeljkih, torkih in petkih od 07.30 do 11.30 ure in ob sredah od 12. do 16. ure (predlagamo spremljanje informacij upravne enote Tolmin).
  • krajevni uradi Upravne enote Ravne na Koroškem: Prevalje, Mežica in Črna na Koroškem so od 19. od 22. aprila 2022 zaprti zaradi bolezni.

Delo na upravnih enotah sicer poteka po ustaljenem redu z upoštevanjem veljavnih odlokov Vlade Republike Slovenije in priporočil Ministrstva za javno upravo iz začetka januarja 2022, da se glede na vse epidemiološke okoliščine odredi uslužbencem upravnih enot delo od doma, če to dopušča delovni proces, narava in vrsta delovnih nalog, ter tehnične zmogljivosti. Slednje pomeni, da je na lokacijah upravnih enot prisotno manj uslužbencev, ker jih določen del izvaja naloge od doma.