Skoči do osrednje vsebine

Javni poziv za predlaganje kandidatov za sodelovanje v Komisiji za preizkus znanja o ravnanju z orožjem

Pozivamo kandidate za predsednika, namestnika predsednika in člane komisije. Predloge je treba ministrstvu poslati do 23. aprila 2022.

Pravilnik o usposabljanju in preizkusu znanja o ravnanju z orožjem v 10. členu določa, da predsednika, enega ali več namestnikov predsednika in člane komisije za preizkus znanja o ravnanju z orožjem imenuje minister za notranje zadeve izmed javnih uslužbencev Ministrstva za notranje zadeve in strokovnjakov, ki jih za člane komisij predlagajo strelske športne organizacije, ki so članice Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez ali mednarodno in uradno priznane strelske športne zveze ali strelske organizacije, ki ima status nevladne organizacije v javnem interesu na področju obrambe ali športa (registrirane strelske organizacije), in izvajalci usposabljanja.

Posamezna registrirana strelska organizacija lahko predlaga enega kandidata, posamezen izvajalec usposabljanja pa lahko predlaga največ dva kandidata za člana komisije za preizkus znanja o ravnanju z orožjem (komisija).

Minister za notranje zadeve bo izmed vseh predlaganih kandidatov imenoval predsednika komisije, največ tri namestnike predsednika in največ 50 članov komisije.

A. 
Za sodelovanje v komisiji za preizkus znanja o ravnanju z orožjem mora kandidat oziroma kandidatka (kandidat) izpolnjevati naslednje pogoje:

1. Kandidat za predsednika oziroma namestnika komisije ter kandidat, ki je predstavnik Ministrstva za notranje zadeve mora izpolnjevati naslednje pogoje:

  • dokončana izobrazba, pridobljena po visokošolskih študijskih programih za pridobitev izobrazbe najmanj prve stopnje oziroma raven izobrazbe, pridobljene po študijskih programih, ki v skladu z zakonom ustreza izobrazbi najmanj prve stopnji,
  • aktivno znanje slovenskega jezika,
  • opravljen preizkus znanja o ravnanju z orožjem.

2. Kandidat za člana komisije na predlog registrirane strelske organizacije in izvajalcev usposabljanj mora izpolnjevati naslednje pogoje:

  • dokončana najmanj srednja raven izobrazbe,
  • aktivno znanje slovenskega jezika,
  • strokovnjak na področju orožja (aktivni strokovni delavec v športnem strelstvu oz. strelski inštruktor ali aktivni športni strelski sodnik in ima ustrezna znanja o delovanju in rokovanju z različnimi vrstami orožja).

B. 
Predlog za kandidata za člana komisije, ki je predstavnik Ministrstva za notranje zadeve poda organizacijska enota Ministrstva za notranje zadeve.

Predlog za kandidata za člana komisije lahko poda registrirana strelska organizacija iz prvega odstavka 10. člena Pravilnika o usposabljanju in preizkusu znanja o ravnanju z orožjem in izvajalci usposabljanj (pravne osebe in samostojni podjetniki posamezniki, ki jim je za izvajanje usposabljanja Ministrstvo za notranje zadeve izdajo dovoljenje). 

Pri izbiri kandidatov v komisijo bodo imeli prednost tisti, ki imajo več izkušenj in kompetenc v zvezi s strelstvom in orožjem, zato naj bo k predlogu priložen tudi kratek življenjepis kandidata s poudarkom na izkušnjah in kompetencah v zvezi s strelstvom in orožjem.

C.
Predlagatelji kandidatov morajo predlogu za imenovanje kandidatov v komisijo priložiti:

  • verodostojna dokazila o izpolnjevanju predpisanih pogojev,
  • soglasje kandidata h kandidiranju,
  • navedbo ali kandidata predlagajo za predsednika oziroma namestnika komisije ali za člana komisije,
  • kratek življenjepis kandidata s poudarkom na izkušnjah in kompetencah v zvezi s strelstvom in orožjem.

D.
Predlogi za kandidate s vsemi prilogami
morajo biti poslani Ministrstvu za notranje zadeve do 23. aprila 2022 na naslov:

Ministrstvo za notranje zadeve, Direktorat za upravne notranje zadeve, Štefanova ulica 2, 1501 Ljubljana ali na elektronski naslov gp.mnz@gov.si s pripisom »Prijava na javni poziv 216-95/2022«.

Vloge iz katerih ne bo razvidno izpolnjevanje pogojev, ali ne bodo priložene vse zahtevane priloge, se bodo štele za nepopolne in ne bodo obravnavane. Obravnavani bodo le popolni predlogi, ki bodo pravočasno prispeli na Ministrstvo za notranje zadeve.

O imenovanju v komisijo za preizkus znanja o ravnanju z orožjem bodo predlagatelji kandidatov obveščeni najkasneje v roku 10 dni od izdaje sklepa Ministrstva za notranje zadeve Republike Slovenije.