Skoči do osrednje vsebine

Vlagamo v lokalno infrastrukturo v Krškem

Minister za obrambo Republike Slovenije minister Matej Tonin in podžupanja Mestne občine Krško Ana Somrak sta danes podpisala Dogovor o medsebojnem sodelovanju pri uporabi lokalne javne infrastrukture na območju in v neposredni bližini Mestne občine Krško, ki za leta 2022, 2023 in 2024 zaradi prisotnosti Slovenske vojske predvideva sofinanciranje nekaterih investicij.

V Mestni občini Krško se nahaja več območij posebnega pomena za obrambo, med drugim tudi del Letališča Cerklje ob Krki, zato zaradi obremenjenosti občinskih lokalnih cest, komunalne in druge infrastrukture Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije vlaga v lokalno infrastrukturo. 

V letih 2022, 2023 in 2024 bo ministrstvo financiralo v celoti odstranitev starega kerozinskega mostu čez Savo in sofinanciralo postavitev novega mostu oziroma nadomestne brvi za pešce in kolesarje. Ministrstvo za obrambo bo Mestni občini Krško za postavitev novega mostu prispevalo do 50 odstotkov vrednosti oziroma največ do enega milijona evrov. "Gre za primer dobre prakse urejanja medsebojnih odnosov in krepitev povezanosti lokalnega okolja in Slovenske vojske," je povedal minister Tonin. 

Minister Matej Tonin je ob koncu obiska obiskal še Poklicno gasilsko enoto Krško, in si ogledal nove prostore. 

Skupinska fotografija ministra, predstavnikov občine in gasilcev pred novimi prostori

Minister Matej Tonin je v Krškem obiskal Poklicno gasilsko enoto Krško in si ogledal nove prostore | Avtor: Monika Sušanj