Skoči do osrednje vsebine

Cepilni center v kranjski vojašnici zapira svoja vrata

V Kranju, pred športno dvorano kranjske vojašnice, v kateri je dobro leto deloval cepilni center, je bila danes novinarska konferenca ob zaključku delovanja cepilnega centra.

Na novinarski konferenci sta se župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec in direktorica Zdravstvenega doma Kranj Lili Gantar zahvalila Slovenski vojski za dobro sodelovanje, podžupan Mestne občine Kranj Janez Černe pa je orisal tudi močno vlogo civilne zaščite.

»V čast mi je, da lahko sprejmem tako pohvale s strani župana, direktorice zdravstvenega doma in ljudi. Vojska je brez podpore lokalnega prebivalstva neuspešna. In v Kranju je podpora ogromna, zato je projekt cepilnega centra doživel tako velik uspeh,« je na novinarski konferenci povedal poveljnik Logistične brigade Slovenske vojske polkovnik Franjo Lipovec.

»Slovenska vojska je vedno v službi ljudi. Ob začetku mandata sem si zastavil usmeritev, da bodo vojašnice odprte tudi za ljudi, da se na ta način okrepi sporočilo, da je gre za "našo" vojsko,  ki je tu za ljudi.  Kranjski primer je primer dobre prakse civilno-vojaškega sodelovanja, je na voljo mestu in ljudem tukaj. Še en tak primer bo, ko bo vzpostavljena vodikova polnilnica ob vojašnici, ki bo namenjena tako za potrebe Slovenske vojske kot tudi civilnega prebivalstva oziroma različnim oblikam transporta Mestne občine Kranj,« je na novinarski konferenci poudaril minister mag. Matej Tonin.

Na Youtube kanalu Ministrstva za obrambo si lahko ogledate posnetek novinarske konference

Minister pred mikrofoni na novinarski konferenci. Zadaj so zastave Slovenije, EU ter razstavni panoji

»Slovenska vojska je vedno v službi ljudi," je na novinarski konferenci poudaril minister mag. Matej Tonin | Avtor: Rajko Petek

1 / 4