Skoči do osrednje vsebine

Osrednja kulturna prireditev ob svetovnem dnevu Romov

V petek, 8. aprila 2022, sta se direktor Urada Vlade RS za narodnosti, mag. Stanko Baluh, in predstavnica urada, udeležila Osrednje kulturne prireditve ob svetovnem dnevu Romov, ki je potekala v Gledališki dvorani Park, v Murski Soboti.

Nastopili so malčki iz vrtca Romano iz Pušče, Romano glauso, Jana in Matia, Erina Slivšek in Kristjan Ilič, Nina in Prijatelji ter XY Band. Glasbeni gostje so bili Karavan Familija in plesalci Varidance iz Madžarske.

Slavnostni govornik je bil predsednik Republike Slovenije in častni pokrovitelj prireditve, Borut Pahor, ki je enoti Vrtca Murska Sobota Romano na Pušči ob 60-letnici delovanja izročil posebno zahvalno listino. Prejel jo je tudi Darko Rudaš ob 20. obletnici uveljavitve instituta romskega svetnika v občinskih in mestnih svetih za dolgoletna vztrajna prizadevanja pri uveljavljanju položaja romskih svetnikov in za izjemen osebni prispevek k razvoju romske skupnosti. Za omenjene dosežke je obema plaketo Zveze Romov Slovenije podelil tudi predsednik Zveze Romov Slovenije, Jožef Horvat Sandreli.