Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar Aleš Irgolič na občnem zboru Čebelarske zveze Slovenije

Državni sekretar mag. Aleš Irgolič se je udeležil občnega zbora Čebelarske zveze Slovenije, ki mu je sledila slavnostna obeležitev 20. obletnice Čebelarskega centra Slovenije. Državni sekretar se je čebelarjem zahvali za dosedanje sodelovanje in zaželel dobrega dela in sodelovanja tudi v prihodnje.
Državni stoji za govorniškim pultom in govori.

Državni sekretar mag. Aleš Irgolič. | Avtor: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

1 / 3

Državni sekretar mag. Aleš Irgolič se je danes udeležil občnega zbora Čebelarske zveze Slovenije (ČZS), kjer je pozdravil udeležence. Na občnem zboru so podelili tudi značke, odlikovanja in priznanja zaslužnim za svoje delo na področju čebelarstva. Čebelarji so se na svojem občnem zboru pogovorili o delovanju v preteklem letu in v prihodnje.

Po končanem občnem zboru je sledila slovesnost ob obeležitvi 20 letnice Čebelarskega centra Slovenije. V svojem nagovoru je državni sekretar mag Aleš Irgolič poudaril dobro sodelovanje med ministrstvom in čebelarsko zvezo Slovenije in ČZS čestital za 20 letnico stavbe čebelarskega centra. »Veseli me, da se je čebelarstvo v Sloveniji zadnjih desetletjih zelo razvilo. Z otvoritvijo Čebelarskega centra Slovenije in organizacijo Apimondie v letih 2002 in 2003 se je pričelo obdobje hitrejšega napredka, velikih korakov, novih izzivov, pomembnih dosežkov ter priložnosti za čebelarstvo in čebelarje.« Poudaril je tudi, da letos ne mineva samo 20 let od zgraditve centra ampak tudi 60 let od položenega temeljnega kamna za gradnjo, ki je trajala dolgih 40 let.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano že vrsto let zelo dobro sodeluje s slovenskimi čebelarji. To kaže tudi strateški načrt skupne kmetijske politike za obdobje 2023–2027. V njem prihaja do spremembe, saj vključuje tudi sektorske intervencije za čebelarstvo, medtem ko so bile do sedaj opredeljene v posebnem Programu ukrepov na področju čebelarstva.