Skoči do osrednje vsebine

Priznanje MEGA 2022 prejelo osem medgeneracijsko aktivnih delodajalcev

7. aprila je je potekala podelitev priznanj MEGA 2022 medgeneracijsko aktivnim delodajalcem. Priznanje MEGA navdih so prejela podjetja: Iskra, Hisense Europe, Lek, Ljubljanske mlekarne in Generali zavarovalnica. Prejemniki priznanja MEGA pospešek pa so bili AMZS, Agitavit Solutions in Elektro Ljubljana. Natečaj za priznanja MEGA se izvaja pod okriljem projekta s področja medgeneracijskega sodelovanja na delovnem mestu in sobivanja generacij, ki se izvaja pod geslom Vsi zmagujemo, ko sodelujemo. Namen projekta, ki poteka od 2020 do 2022, je zmanjševanje in odpravljanje medgeneracijskih stereotipov.

Cilj projekta in z njim natečaja je prispevati k večji ozaveščenosti vseh generacij o pomembnosti medsebojnega sodelovanja in vseživljenjskega učenja. Projekt in znotraj njega natečaj sofinancirata Republika Slovenija prek Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropska Unija prek Evropskega socialnega sklada. Podporniki projekta in natečaja so Gospodarska zbornica Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije in Slovenska kadrovska zveza.

Mateja Ribič, državna sekretarka je na podelitvi priznanj izpostavila, da s spodbujanjem medgeneracijskega sodelovanja delodajalci ustvarjajo prijaznejše delovno okolje, plemenitijo kompetence in izkušnje zaposlenih ter gradijo vključujočo družbo znanja: »Na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti so spremembe del našega vsakdana, zato se trudimo oblikovati odzivne politike in ukrepe. Veliko pozornosti dajemo odzivnemu trg dela, ki je ena osrednjih prioritet ministra Janeza Cigler Kralja. Odziven trg dela pa pomeni tudi raznolikost in vključenost vseh generacij zaposlenih. Na ministrstvu zato financiramo oziroma sofinanciramo aktivnosti in programe za spodbujanje medgeneracijskega sodelovanja, eden večjih projektov je projekt ''Vsi zmagujemo, ko sodelujemo''. Z njim želimo spodbuditi dobre prakse sodelovanja zaposlenih različnih starosti v delovnih okoljih.«