Skoči do osrednje vsebine

Hojs ob predstavitvi policije otrokom: Policist ni nekdo, ki kaznuje, ampak pomaga

Petsto osnovnošolcev in predšolskih otrok si je na zunanji ploščadi Kongresnega centra Brdo ogledalo vozila policije in opremo, ki jo policisti uporabljajo pri svojem delu. Pridružili so se jim policijski psi, konji, pa tudi policijski helikopter. Predstavitve se je udeležil tudi minister za notranje zadeve Aleš Hojs.
Oprema Specialne enote je pritegnila veliko pozornosti otrok. Otroci si ogledujejo opremo zunaj na prostem je postavljena miza z opremo.

Oprema Specialne enote je pritegnila veliko pozornosti otrok. | Avtor: Ministrstvo za notranje zadeve

Mladi so pobliže spoznali poklic policista in policistom zastavili najrazličnejša vprašanja, policisti pa so jim predstavili vsebine, ki so pomembne za njihovo varnost.

V izjavi za javnost je minister Hojs povedal: »V MNZ in policiji si v zadnjih dveh letih zelo prizadevamo, da bi povečali število tistih, ki jih delo v policiji zanima. Lani in letos smo na Policijsko akademijo vpisali 100 odstotkov več tistih, ki želijo postati policisti. Sami smo lahko videli, kako veliko je zanimanje med otroki za policijske konje, prepoznavanje prstnih odtisov, delo z droni … Pomembno je, da mladi spoznajo, da policist ni nekdo, ki jih kaznuje, ampak ljudem pomaga – to je naše sporočilo.«