Skoči do osrednje vsebine

Smetarski medij zopet z lažmi nad ministra Hojsa

Na spletnem portalu necenzurirano.si je bil 1. aprila 2022 objavljen članek "Kako je Aleš Hojs družini Pivec pomagal do stanovanja". V nadaljevanju objavljamo odziv na navedeni članek.

Gre za navajanje laži.

Stanovanja v objektu Vila Šmartinka so bila kupljena v sklopu Medresorske delovne skupine (ministrstva za javno upravo, notranje zadeve, obrambo), ki jo je vlada ustanovila 21. decembra 2017. Predpogodba za nakup predmetnih stanovanj je bila sklenjena 2. marca 2020, katere podpisnik je bil minister Boštjan Poklukar. Pogodba za nakup predmetnih stanovanj, ki jo je podpisal Aleš Hojs, je bila sklenjena 13. aprila 2021.

Na vsa novinarska vprašanja, ki smo jih prejeli na to temo, smo skladno s 45. členom Zakona o medijih - organi morajo medijem poslati odgovor na vprašanje najpozneje v sedmih delovnih dnevih od prejema vprašanja v pisni obliki, podali zahtevane odgovore.

Stanovanja so bila ponujena v najem uslužbencem Policije na razpisu v začetku leta 2021. Zapis za dodelitev službenih stanovanj Ministrstva za notranje zadeve za potrebe Policije je bil objavljen 25. februarja 2021 na intranetu Policije. Najemniki so uslužbenci Policije, ki so jim stanovanja prvenstveno tudi namenjena.

Minister Aleš Hojs je za dodelitev stanovanja Tomažu Pivcu izvedel iz medijev.

Laži smetarskega medija necenzurirano.si, ki služijo diskreditaciji ministra Hojsa, so postale stalnica, zato bo minister zoper medij sprožil ustrezne postopke.