Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za finance na obisku južnega dela osrednjeslovenske regije

Minister za finance mag. Andrej Šircelj je v okviru vladnega obiska južnega dela osrednjeslovenske regije obiskal plezalno društvo Grif na Brezovici, podjetje Oblak Group d.o.o. in podjetje Siliko d.o.o.
Minister Šircelj skupaj z zunanjim ministrom Anžetom Logarjem in dvema predstavnikoma društva stoji pred pisano plezalno steno in pozira fotografu

Obisk Plezalnega društva Grif | Avtor: Ministrstvo za finance

1 / 3

Delovni obisk regije se je začel z delovnim posvetom Vlade Republike Slovenije v Občini Grosuplje. Minister mag. Šircelj je nato skupaj z ministrom za zunanje zadeve dr. Anžetom Logarjem obiskal plezalno društvo Grif na Brezovici. Plezalno društvo Grif deluje na Brezovici pri Ljubljani od leta 2011. Spomladi 2011 so pričeli s 6 tečajniki, danes pri njih trenira že več kot 150 otrok in manjša skupina odraslih. S šolo plezanja za otroke so pričeli na novi zunanji plezalni steni osnovne šole Brezovica, ki je bila postavljena hkrati z izgradnjo novega prizidka šole. Jeseni 2011 so postavili še balvansko plezalno steno v telovadnici šole, tako da treningi nemoteno potekajo celo šolsko leto. Od septembra 2013 izvajajo šolo plezanja za otroke tudi v Ljubljani na Gimnaziji Vič, od septembra 2019 pa tudi na novi lokaciji v Šiški.

Minister mag. Šircelj je regijski obisk nadaljeval v družinskem podjetju Oblak Group d.o.o., ki se ponaša s tradicijo in razvojem. Začetki delovanja podjetja segajo v leto 1901, v zadnjem obdobju pa razvoj usmerjajo tudi v smeri zelene politike, ki je bolj prijazna okolju, slednje pa želijo doseči predvsem s čim večjo prepustnostjo tlakovcev, ki jih izdelujejo. V lastnem laboratoriju sprotno spremljajo kakovost vseh vgrajenih materialov, betona in izdelkov. Podjetje je tudi nosilec zlatega znaka SQ (Slovenian quality – Slovenska kakovost).

Minister je obiskal tudi podjetje Siliko d.o.o., katerega začetki segajo v leto 1984, ko je sedanji direktor Janez Koprivec sam sestavil prvi stroj za brizganje gume. Delo in naložbe v nove proizvodne zmogljivosti ter tehnološke izboljšave so omogočili obstoj in razvoj podjetja, ki se je leta 1993 po prehodu v tržno gospodarstvo preoblikovalo iz obrti v družbo z omejeno odgovornostjo. Podjetje Siliko d.o.o. je razvojni dobavitelj in proizvajalec tehničnih izdelkov iz elastomerov in termoplastov. Njihovi glavni izdelki so tehnični izdelki iz elastomerov, tehnični izdelki iz termoplastov, tehnični izdelki iz tekočega silikona in tehnični izdelki 2K in 3K kombinacije.

Obisk se je zaključil z javno tribuno v Cankarjevem domu Vrhnika, kjer so člani vlade izmenjali mnenja z župani, gospodarstveniki in drugimi nosilci razvoja v regiji.