Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za kmetijstvo na Kulturnem bazarju o kulturi kot delu povezane podeželske skupnosti

Na 14. Kulturnem bazarju, ki danes poteka v ljubljanskem Cankarjevem domu, tudi letos sodeluje Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. V okviru medresorskega nacionalnega projekta kulturno-umetnostne vzgoje, sodeluje v tematskem sklopu Kultura in umetnost / blagostanje družbe in posameznika s predstavitvijo dobrih praks Lokalnih akcijskih skupin na temo kulture kot dela povezane podeželske skupnosti. Pestro dogajanje si je danes ogledal tudi minister dr. Jože Podgoršek.
Minister Podgoršek na Kulturnem bazarju v Cankarjevem domu

Minister Podgoršek na Kulturnem bazarju v Cankarjevem domu | Avtor: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

1 / 2

Program največjega strokovnega usposabljanja na področju kulturno-umetnostne vzgoje Kulturni bazar 2022 vključuje več kot štirideset dogodkov: predstave, filmske projekcije, predstavitve, predavanja, okrogle mize, delavnice in vodenja po razstavi, ki jih namenjamo strokovnim delavkam in delavcem ter študentkam in študentom z različnih področij (vzgoje in izobraževanja, kulture, kmetijstva in prehrane, zdravstva, sociale, okolja in prostora …). Osrednja tema je Kultura in umetnost/blagostanje* družbe in posameznika. V ospredju so vprašanja, kaj je blagostanje, kako ga razumemo v polju kulture in umetnosti, kakšno mesto imata kultura in umetnost pri gradnji blagostanja družbe in posameznika, kje je mesto kulture in umetnosti v pojmovanju blagostanja na različnih področjih (zdravja, sociale, prostora, okolja …), kako kultura in umetnost prispevata h kakovosti bivanja v urbanih okoljih in kako na podeželju, kako pripomoreta k posameznikovemu in družbenemu blagostanju.

Na Kulturnem bazarju tudi letos sodeluje Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v okviru skupnega medresorskega razstavnega prostora ter v tematskem sklopu Kultura in umetnost/blagostanje družbe in posameznika (predstavitev dobrih praks na temo kulture kot dela povezane podeželske skupnosti – predstavitev Lokalnih akcijskih skupin - LASov), obenem pa obiskovalce ministrstvo nagovarja tudi s kampanjo Ohranimo domače. Razstavo si je ogledal tudi minister dr. Jože Podgoršek.

Na spletni strani 14. Kulturnega bazarja lahko najdete dodatne informacije o celotnem dogajanju na tem dogodku.