Skoči do osrednje vsebine

Vabilo k sodelovanju na Tednu ljubiteljske kulture

Javni sklad za kulturne dejavnosti (JSKD) in Zveza kulturnih društev Slovenije (ZKDS) vabita vse kulturne ustvarjalce, da se s svojimi dogodki pridružijo vseslovenski akciji Teden ljubiteljske kulture. Teden ljubiteljske kulture bo letos potekal med 20. majem in 19. junijem 2022 in bo zaradi velikega števila dogodkov trajal kar tri tedne dlje kot predvideno.
Klapa v levem kotu oznanja začetek snemanja prizora z moškim in žensko v garsonjeri

Vodilna tema letošnjega Tedna ljubiteljske kulture je filmska dejavnost. | Avtor: Javni sklad za kulturne dejavnosti

1 / 2

Kdo lahko sodeluje

Sodelujejo lahko kulturna društva in njihove zveze, posamezni ustvarjalci, lokalne skupnosti, izobraževalne in kulturne ustanove, etnične skupine, ki živijo v Sloveniji, slovenski ustvarjalci v drugih državah, skratka vsi, ki želite prispevati k prepoznavnosti slovenske ljubiteljske kulture.

Oblika sodelovanja

Sodelujete lahko s programom, ki vam najbolj ustreza – s predstavo, koncertom, z razstavami, predavanji, kulturnim programom, izobraževanji, pogovori z zanimivimi kulturniki, javno vajo ali dnem odprtih vrat. 

Osrednja tema Tedna ljubiteljske kulture 2022

Osrednja tema letošnjega Tedna ljubiteljske kulture je filmska dejavnost. V ospredju bodo teme, povezane z odnosom do filma, filmsko pismenostjo, filmsko ustvarjalnostjo pri vzgoji in izobraževanju, tako otrok kot odraslih, idr. 

Sodelovanje na Tednu ljubiteljske kulture 2022 pa ni omejeno zgolj na filmske dogodke. Prijavite lahko dogodke vseh dejavnosti in zvrsti. 

Vabljeni, da s sodelovanjem na Tednu ljubiteljske kulture podprete prizadevanja za večjo prepoznavnost ljubiteljske kulture in ustvarjalcev.

Na spletni strani Javnega sklada za kulturne dejavnosti najdete vabilo k sodelovanju na Tednu ljubiteljske kulture.