Skoči do osrednje vsebine

Podaljšanje roka za prijavo na Prvi Javni razpis v okviru delovnega programa CEF 2 digital - Connecting Europe Facility

  • Služba Vlade Republike Slovenije za digitalno preobrazbo
Agencija HaDEA je 12. januarja 2022 objavila javni razpis za sofinanciranje projektov na področju 5G infrastrukture za transportne koridorje.

Na spletni strani agencije HaDEA (v angleščini) je objavljen prvi javni razpis v okviru CEF 2 digital delovnega programa, Inštrumenta za povezovanje Evrope. Predmet javnega razpisa je sofinanciranje projektov na področju 5G infrastrukture za transportne koridorje, 5G za pametna mesta ter na področju storitev v oblaku. Na javni razpis se vlagatelj lahko prijavi na spletni strani portala Funding & tenders, kjer so tudi navodila za pripravo vloge. Skupna višina sredstev, ki so na razpolago za izvedbo predmetnega javnega razpisa je 258.000.000,00 evrov.

Po zaključku digitalnega koordinacijskega odbora CEF, 10. marca so HaDEA in službe Komisije analizirali možnosti za podaljšanje roka za prve CEF digitalne razpise za zbiranje prijav. Ob upoštevanju časovnih omejitev v zvezi z proračunom do konca leta ter ob upoštevanju tveganj in koristi v interesu programa, vas obveščamo, da je nov rok 20. april 2022 ob 17:00 CEST.

Na portalu Evropske komisije Search Funding & Tenders so na voljo posodobljene informacije (v angleščini).

Na spletišču Evropske komisije je na voljo posnetek informativnega dneva (v angleščini).