Skoči do osrednje vsebine

Projektni svet za civilni nadzor nad projektom drugi tir predstavil oceno aktualnega stanja

Člani projektnega sveta za civilni nadzor nad izgradnjo drugega tira železniške proge Divača – Koper so na novinarski konferenci predstavili 5. poročilo o aktualnem stanju na projektu.

Na novinarski konferenci so predstavnike medijev nagovorili predsednik sveta Jadran Bajec in člana Emil Pintar ter Damir Josipović.

Predstavili so vsebino 5. poročila, v katerem so analizirali aktualno stanje gradnje trenutno enega najpomembnejših infrastrukturnih projektov v Sloveniji.
Po oceni Jadrana Bajca bi država lahko več pozornosti namenila vprašanju dvotirnosti, saj še vedno niso pripravljene ustrezne dopolnitve lokacijskega načrta, ki bi omogočile ustreznejšo obravnavo tega izziva. Nekaj zaskrbljenosti je izrazil tudi v zvezi s terminskim izvajanjem del, a meni, da so morebitne zamude trenutno še v fazi, ko se jih utegne nadoknaditi.

Član sveta Damir Josipovič je izrazil željo, da bi posamezna pristojna ministrstva bolj sodelovala med sabo, zadovoljen pa je z vodenjem projekta s strani podjetja 2TDK.

Član sveta Emil Pintar se je strinjal z oceno, da je potrebno bolj učinkovito reševanje težave dvotirnosti, kritičen pa je bil tudi do investicijskega programa projekta, ki vodi v improvizacije na gradbenem in finančnem področju.

Predstavniki projektnega sveta za civilni nadzor so nazadnje izrazili željo, da bi poročilo vladi predstavili tudi osebno.