Skoči do osrednje vsebine

Previdno pri nakupih pri podjetju XYZ 2020 d.o.o.

Na Tržnem inšpektoratu smo v zadnjem času prejeli več prijav potrošnikov v zvezi s težavami, ki jih imajo ob nakupu v spletnih trgovinah www.razprodajavzmetnic.si, www.irpaneli.shop in www.vzmetnice.shop.

Potrošniki izpostavljajo predvsem težave z uveljavljanjem zakonske pravice do vračila v 14 dneh od prevzema izdelka, nezmožnost uveljavljanja reklamacije in oglaševane možnosti vračila, če potrošnik v 180 dneh od nakupa ugotovi, da mu vzmetnica ne ustreza, ter nevračilo denarja za nedobavljene izdelke, še posebej pa neodzivnost prodajalca – pravne osebe XYZ 2020, računališko programiranje d.o.o., s sedežem na naslovu Celovška cesta 136, 1000 Ljubljana.

Na Tržnem inšpektoratu zoper prodajalca vodimo več inšpekcijskih postopkov, pri čemer pa se prodajalec na prejete pozive in ukrepe zaenkrat ne odziva. S postopki bomo v skladu z našimi pooblastili nadaljevali, vendar pa potrošnikom svetujemo previdnost oziroma temeljit razmislek pred odločitvijo za nakup pri tem prodajalcu. Spletni trgovini www.razprodajavzmetnic.si in www.irpaneli.shop sicer nista več aktivni, še vedno pa je aktivna spletna trgovina www.vzmetnice.shop.