Skoči do osrednje vsebine

Novi odsek za odsekovni merilnik hitrosti v kraju Gažon v Mestni občini Koper

Na Uradu Republike Slovenije za meroslovje smo overili novi dodatni odsek za odsekovni merilnik hitrosti Rapidus P2P, ki ga uporabljajo v Mestni občini Koper za umerjanje prometa v naseljih.
Računalniško izrisani ključni elementi - merilniki hitrosti za prepoznavanje hitrosti vozil.

Samodejno prepoznavanje odsekov | Avtor: mag. Roman Flegar

Posnetek iz zraka na področje/odsek merjenja hitrosti v kraju Triban.

Odsek merjenja hitrosti v naselju Triban.

Posnetek iz zraka na poseljeno odsek merjenja hitrosti v kraju Gažon.

Odsek merjenja hitrosti v naselju Gažon.

Overitev novega odseka smo izvedli 10. 3. 2022 v naselju Gažon. Odsek se nahaja na glavni cesti skozi naselje. Odsek je dolžine 622 metrov in poteka skozi celotni zaselek od pokopališča do konca strnjenega naselja. Namenjen je umirjanju lokalnega ter spremljanju tranzitnega prometa skozi naselje v njegovi celotni dolžini in je dopolnitev že obstoječega sistema ovir za zmanjševanje hitrosti skozi naselje.

V tem primeru gre tudi za prvo postavitev, ki omogoča uporabniku merilnika hitrosti, nemoteno premeščanje odsekovnega merilnika med dvema že vzpostavljenima odsekoma. Senzorski elementi merilnika hitrosti Rapidus namreč omogočajo samodejno prepoznavanje postavitve in avtomatičen prenos meroslovnih parametrov povezanih z merjenjem hitrosti. Drugi odsek se nahaja v kraju Triban in je bil izmerjen že leta 2021.