Skoči do osrednje vsebine

Mednarodno tekmovanje "Virtuozi V4+ Igramo isti jezik"

»Virtuozi V4+ Igramo isti jezik« je edinstven mednarodni šov, katerega se udeležijo mladi talenti in se predstavijo s klasično glasbo. Že znani virtuozi ga pripravljajo vsako leto, z namenom iskanja mladih upov na Madžarskem, Češkem, Poljskem, Slovaškem in v Sloveniji, da bi jih predstavili milijonom gledalcem, na televizijskih kanalih vzporedno v vseh petih državah.

Vsaka država se bo predstavila s štirimi tekmovalci, ki bodo svoj talent in znanje izkazali pred mednarodno žirijo. Tekmovanje je sestavljeno iz treh mednarodnih in dveh avdicijskih epizod na Madžarskem.

Tekmovanja se lahko udeležijo posamezniki stari do vključno 18 let. Iz vsake države bo izbran po en zmagovalec, ki bo za nagrado prejel 10 000 evrov in priložnost za solo nastop ali koncert s priznanim mednarodnim umetnikom.

Seznam instrumentov, s katerimi se tekmovalci lahko prijavijo:

  • klavir, čembalo, harfa, harmonika, kitara
  • violina, viola, violončelo, bas
  • flavta, klarinet, oboa, fagot, saksofon
  • trobenta, pozavna, tuba, tenor rog, lovski rog
  • ksilofon, marimba, cimbalom

Vsak tekmovalec mora pripraviti štiri skladbe klasične glasbe, ki bodo izbrane iz obstoječega repertoarja tekmovalcev po posvetu z glasbeno vodjo tekmovanja po končanih avdicijah. Rok za prijavo na avdicije je 15. junij 2022.