Skoči do osrednje vsebine

POPRI 2022: Znani so finalisti

  • Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
Dvesto devetinšestdeset mladih se je 8. marca 2022 s svojimi poslovnimi modeli potegovalo za mesto v finalu nacionalnega tekmovanja v podjetniških idejah POPRI, ki ga organizira Primorski tehnološki park.
Skupinska fotografija finalistov, ki v rokah držijo velik vrednostni bon

Finalisti tekmovanja POPRI 2022 | Avtor: Primorski tehnološki park

Regijski predizbori so potekali na štirih mestih po Sloveniji – v Novi Gorici, Ljubljani, Velenju in Novem mestu. Na njih so izkušeni podjetniki v regijskih komisijah odločali o tem, katere ekipe so najbolj prepričljivo predstavile svoje zamisli. Na finale v Novi Gorici se lahko uvrstijo največ tri najboljše ekipe iz vsake regije in posamezne kategorije.

Potek tekmovanja

Letošnje tekmovanje je po dveh digitalnih izvedbah ponovno potekalo v živo.  Nanj se kljub oteženim razmeram v šolstvu zaradi koronavirusa prijavilo kar 342 mladih. Tekmovalci so svoje ideje razvijali ob podpori 85-ih mentorjev v 66-ih izobraževalnih ustanovah. Iz prispelih predlogov so komisije izbrale najboljše iz vsake kategorije, ki so se uvrstili na regijske predizbore in so svoje izdelke predstavili tudi ustno v obliki 5 minutne predstavitve pred podjetniško komisijo. Glede na lokacijo prijaviteljev so presojo podjetniških idej prevzeli regijski partnerji tekmovanja:

Nagradni sklad znaša 30.000 evrov

Na predizborih so se prve tri najbolje uvrščene ekipe iz vsake kategorije in iz vsake regije uvrstile na nacionalno tekmovanje. Vsaka uvrščena ekipa je dobila 500 evrov iz nagradnega sklada za namen izboljšave poslovnih modelov; skupaj je za najboljše ekipe na regijskih predizborih iz nagradnega sklada namenjenih 18.000 evrov.

Na nacionalnem tekmovanju bodo razdelili 12.000 evrov, kjer bodo v vsaki starostni kategoriji nagrajene prve tri najboljše uvrščene ekipe z zneski:

  • za 1. mesto v višini 2000 evrov,
  • za 2. mesto v višini 1300 evrov,
  • za 3. mesto v višini 700 evrov.

Tekmovanje POPRI organizira Primorski tehnološki park v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, Javno agencijo SPIRIT Slovenija in Slovenskim podjetniškim skladom. Finale soorganizirajo tudi Mestna občina Nova Gorica ter Občina Šempeter-Vrtojba.