Skoči do osrednje vsebine

Poslanica ministra Hojsa ob dnevu žena

Objavljamo poslanico ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa ob dnevu žena.

Spoštovane dame,

8. marec je vaš dan, ko praznujete ekonomsko, politično in socialno enakopravnost, ki so si jo morale ženske v preteklosti trdo izboriti. Vendar enakopravnost med spoloma v družbi še danes ni vedno samoumevna. Enakost spolov je zapisana tudi v slovenski ustavi, še vedno pa obstajajo področja, kjer ženske in moški niso vselej v enakem položaju. Sam si zato želim, da 8. marec enkrat zares postane dan, ko bodo težka opozorila o neenakosti ali neenakopravnosti postala stvar preteklosti ter bo »le« vesel in iskren praznik dejanskega dostojanstva in spoštovanja vseh žensk.

Kot minister lahko ponosno povem, da pri delu na ministrstvu, policiji in inšpektoratu ne opažam razlik, saj ste ženske s svojim znanjem in sposobnostmi izvrstne sodelavke in strokovnjakinje, odlične policistke in inšpektorice. Dodatno ste se izkazale tudi med pandemijo koronavirusa, ko ste ob svojem zahtevnem delu v pretežni meri poskrbele še za šolanje otrok, dom in družinsko življenje.

Spoštovane sodelavke,
ves čas dokazujete, da zmorete veliko, pogosto celo več, kot pričakujemo. Za vaš trud, odgovornost in sodelovanje se vam iskreno zahvaljujem. Ob dnevu žena vam želim vse dobro in da ga čim lepše preživite med sodelavkami in sodelavci ter v krogu prijateljev in družine.

Aleš Hojs
Minister za notranje zadeve