Skoči do osrednje vsebine

Pobuda Evropske komisije za prenovo ocenjevanja raziskav

Evropska komisija vabi organizacije, da izrazijo interes za pridružitev koaliciji za prenovo sistema ocenjevanja raziskav.

Svoj interes lahko izrazite preko spletne strani Evropske komisije (v angleščini).

Koalicija združuje organizacije za financiranje raziskav, organizacije, ki izvajajo raziskave, nacionalne/regionalne organe ali agencije za ocenjevanje raziskav, združenja financerjev raziskav, izvajalcev raziskav, raziskovalcev, in druge ustrezne organizacije, ki so zavezane k prenovi sedanjega sistema ocenjevanja raziskav.

Objava pobude Evropske komisije sledi letu obsežnih posvetovanj z zainteresiranimi stranmi. Rezultati tega procesa so zajeti v poročilu »Towards a reform of the research assessment system : scoping report« (v angleščini)  Koalicija je ves čas odprta za pristop novih članov. Doslej sta se iz Slovenije koaliciji že pridružili Univerza v Ljubljani in Univerza v Mariboru.

Več o pobudi si lahko preberete na spletnih straneh Evropske komisije (v angleščini), kjer je dostopna tudi informacija o osrednjih članih koalicije in drugih članih iz posameznih držav, ki so se doslej že pridružile pobudi.