Skoči do osrednje vsebine

Hojs izpostavil dobre odnose z Združenimi arabskimi emirati

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs se je danes v Združenih arabskih emiratih sestal s podpredsednikom vlade in ministrom za notranje zadeve Združenih arabskih emiratov (ZAE) šejkom Saifom bin Zayed Al Nahyanom. Šlo je za spoznavno srečanje, govorila sta o dvostranskem sodelovanju med državama na področju notranjih zadev.
Delovno srečanje ministra Aleša Hojsa s podpredsednikom vlade in ministrom za notranje zadeve Združenih arabskih emiratov šejkom Saifom bin Zayed Al Nahyanom

Delovno srečanje ministra Aleša Hojsa s podpredsednikom vlade in ministrom za notranje zadeve Združenih arabskih emiratov šejkom Saifom bin Zayed Al Nahyanom | Avtor: Ministrstvo za notranje zadeve

Minister Hojs je v pogovoru izpostavil dobre in prijateljske odnose med državama. Sodelovanje na področju notranjih zadev poteka konstruktivno in pretežno v okviru Interpola.

Za Slovenijo so Združeni arabski emirati pomemben akter pri ohranjanju miru in varnosti ne samo v regiji, ampak tudi na svetovni ravni. Slednje se jasno kaže pri njihovi vlogi nestalne članice Varnostnega sveta Združenih narodov. Dotaknila sta se tudi sodelovanja na področju preiskav spolnih zlorab otrok in s tem povezanega sodelovanja med državami članicami EU in ZAE. Izpostavila sta možnosti še boljšega sodelovanja na področju boja proti terorizmu. Dogovorila sta se za pripravo sporazuma, ki bo še bolje formaliziral sodelovanje med policijama in ministrstvoma.

V okviru obiska si je delegacija ministrstva v Dubaju ogledala svetovno razstavo EXPO 2020 in obiskala slovenski paviljon. Slovenija se na razstavi predstavlja kot trajnostna, sodobna in ustvarjalna država.