Skoči do osrednje vsebine

Inovativen.si na 10. mednarodni konferenci ASEAN

V torek, 22. 2. 2022, se bo Slovenija predstavila na 10. mednarodni konferenci ASEAN v organizaciji OECD. Dogodek bo tokrat nosil naslov Preoblikovanje zaupanja v vlade: za odprtost, inovativnost in digitalizacijo vlad v jugo-vzhodni Aziji.

Na razpravi z naslovom Inovacije v javnem sektorju: razumevanje inovacijske zmogljivosti, gonilnikov in zaviralcev, bo Matija Kodra, vodja projekta Inovativen.si, predstavil vpogled v inovacijsko zmogljivost Slovenije in aktivnosti v okviru projekta Inovativen.si. S tem se Slovenija na mednarodnem odru prvič postavlja od bok inovacijsko zrelima državama - Singapurju in Avstraliji.

Prav tako bo OECD predstavil nov okvir za sistemsko razumevanje inovacijske zmogljivosti vlad ter novo razvita orodja za njeno krepitev. Predstavljeni bodo ključni gonilniki in zaviralci inovativnosti ter orodja za povečanje inovacijske zmogljivosti. Delegati bodo imeli možnost dialoga z OECD in bodo lahko izrazili ključna tematska področja in izzive, na katerih bodo delali z mednarodnimi akterji. Debatiralo se bo tudi o merjenju, ocenjevanju in mednarodni primerljivosti inovacijske zmogljivosti.

Več o vsebini, o kateri bo govora na konference, si lahko preberete v spodnjem članku, objavljenem na spletni strani OECD OPSI.

Reality Check: What's Our Capacity to Innovate?