Skoči do osrednje vsebine

Uspešen sestanek ministra z župani obalnih občin

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs se je danes na Policijski postaji Piran sestal z župani obalnih občin Piran Đeniem Zadkovićem, Izola Danilom Markočičem in Koper Alešem Bržanom ter s predstavnikoma občine Ankaran podžupanjo Barbaro Švagelj in vodjo Oddelka za javno varnost in zaščito Valdijem Pucerjem. Osrednja tema pogovora so bile možnosti zagotovitve ustreznih namestitev policistov, ki bi bile potrebne v primeru povečanega števila policistov na obali v poletnih mesecih.
Sestanek ministra za notranje zadeve z delegacijo in županov obalnih občin

Sestanek ministra za notranje zadeve z delegacijo in županov obalnih občin | Avtor: Ministrstvo za notranje zadeve

Minister Hojs je bil s sestankom zadovoljen: "Sestanek je bil izjemno uspešen, bil sem pozitivno presenečen nad odzivom županov. Ti so deloma že poiskali rešitve, deloma jih še bodo, kar seveda kaže na zelo dobro sodelovanje z lokalnimi skupnostmi, z Ministrstvom za notranje zadeve in Policijo pri iskanju rešitev za izboljšanje varnosti na obali." Minister verjame, da se bo to uspešno sodelovanje pokazalo tudi v ustreznih rešitvah pri pridobivanju stanovanjskih enot, ki jih v ministrstvu nameravamo kupiti za dolgoročno namestitev policistov: "S tem bomo zagotovili boljše delovne pogoje policistov, tudi tistih, ki bodo na obalno območje napoteni v času turistične sezone," je dejal.

Ob koncu razprave se je minister dotaknil še vprašanja glede območja nekdanje izolske ladjedelnice. Poudaril je, da ni sprejeta nobena odločitev, povezana s prenosom tega območja na državo. "Gre zgolj za preverjanje interesa posameznih ministrstev in prepričan sem, da bomo vse stvari, o katerih bi se odločali na DUTB in ministrstvu, izpeljali v sodelovanju z lokalnimi skupnostmi," je minister zagotovil županom.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs in vodstvo Policijske uprave Koper, stojijo pred stavbo policije.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs in vodstvo Policijske uprave Koper | Avtor: Ministrstvo za notranje zadeve