Skoči do osrednje vsebine

Predstavitev novega koncepta 3.a razvojne osi

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec in državni sekretar Aleš Mihelič sta v Kočevju predstavila nov koncept projekta 3.a razvojne osi, ki poteka od Ljubljane preko Škofljice, Velikih Lašč, Ribnice in Kočevja do mejnega prehoda Petrina.

Projekt bo pomembno prispeval k hitrejšemu in učinkovitejšemu razvoju ne samo regije, temveč celotne Slovenije.

Kot je v nagovoru dejal minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec ne sme biti nobena regija zapostavljena zaradi njene majhnosti ali geografske odmaknjenosti od središča države. "Leta in leta se že pogovarjamo o pomembnosti te osi, a vendar si upam trditi, da z današnjim dnem ter aktivnostmi, ki mu bodo še sledile, delamo velik korak k realizaciji tega pomembnega projekta. Dovolj je bilo govorjenja, čas je za konkretne korake naprej," je bil jasen minister Vrtovec in dodal, da je uravnotežen in skladen regionalni razvoj pomemben vidik, ki ga zasleduje pri svojem delu.

Državni sekretar Aleš Mihelič je predstavil prenovljen koncept, vključno z vizualnimi predstavitvami, ki vključujejo rekonstrukcije in novogradnje cestne povezave od Ljubljane do mejnega prehoda Petrina. "Z novim konceptom, ki s številnimi prednostmi predstavlja nadgradnjo preteklih načrtov, bomo naredili preboj za celotno JV regijo in mestna središča vzdolž osi povezali z osrednjo Slovenijo. 3.a razvojna os bo prinesla boljšo povezanost in dostopnost, večjo varnost, krajše potovalne čase in več delovnih mest. Projekt je ambiciozen, hkrati pa tudi realen za izvedbo," je dejal državni sekretar Aleš Mihelič.