Skoči do osrednje vsebine

Vlada imenovala pogajalsko skupino za pogajanja s sindikati zdravstva in socialnega varstva

Vlada je na današnji dopisni seji imenovala pogajalsko skupino za pogajanja s sindikati zdravstva in socialnega varstva.

Sindikat zdravstva in socialnega varstva Slovenije, Sindikat zdravstva in socialnega skrbstva Slovenije, Sindikat delavcev v zdravstveni negi Slovenije, Sindikat v zdravstvu Slovenije Pergam, SPUKC – Sindikat zdravstva Slovenije, SINCE 07 – Sindikat centrov za socialno delo in Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture so Vladi Republike Slovenije in Ministrstvu za zdravje 4. februarja 2022 posredovali sklep o napovedi stavke, s katerim so za 16. februar 2022 napovedali stavko.

Stavkovni odbor in predstavniki organov, ki jim je napovedana stavka, morajo v skladu s prvim odstavkom 4. člena Zakona o stavki od dneva napovedi stavke in med njo poskušati sporazumno rešiti nastali spor. Vlada je zato imenovala pogajalsko skupino, ki jo sestavljajo predstavniki Ministrstva za zdravje, Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Ministrstva za javno upravo, Ministrstva za finance, Službe Vlade Republike Slovenije za zakonodajo in Kabineta predsednika Vlade Republike Slovenije.

Vir: Ministrstvo za zdravje