Skoči do osrednje vsebine

Zdaj je čas za kariero v turizmu

  • Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
Med največjimi izzivi, s katerim se sooča slovenski turizem, je pomanjkanje ustrezno usposobljenih kadrov, zato sta Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Slovenska turistična organizacija skupaj s partnerji pristopila k izvedbi nacionalne promocijske kampanje poklicev v gostinstvu in turizmu.
pogled skozi šipo na natakarico, ki streže mlad par za mizo

Kampanja Zdaj je čas za kariero v turizmu | Avtor: Slovenska turistična organizacija

Zdaj je čas za kariero v turizmu

Pripravili smo kratek video spot namenjen promociji poklicev v gostinstvu in turizmu ob priložnosti informativnih dni za vpis v srednje šole, ki bodo potekali 11. in 12. februarja 2022. Video je namenjen uporabi na digitalnih platformah in pri tem uporabite ključnike: #ifeelsLOVEnia #mojaslovenija #bodidelzgodbe. V ta namen smo ga delili tudi na YouTube platformi.
 
Vabimo vas, da omenjeni posnetek na svojih omrežjih delite tudi vi in nam tako pomagate povečati zanimanja mladih za poklice v gostinstvu in turizmu. Video spot navaja tudi informacijo o informativnih dnevih 2022 ter poziva »Zdaj je čas za kariero v turizmu«.

Ob tem ponovno poudarjamo, da bosta v naslednjem šolskem letu poklica kuhar in natakar po triletnem programu štipendirana iz naslova štipendij za deficitarne poklice.