Skoči do osrednje vsebine

Srečno, slovenski športnice in športniki!

  • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
V petek, 4. februarja 2022, se v Pekingu na Kitajskem začenjajo 24. zimske olimpijske igre.

Peking je bil za gostitelja letošnjih iger izbran julija 2015. Kitajska prestolnica je tako prvo prizorišče, ki bo gostila tako poletno (2008) kot zimsko izvedbo olimpijskih iger.

Slovenijo na igrah zastopa 42 športnic in športnikov, med njimi je 20 deklet in 22 fantov. Nastopili bodo v 6 športnih panogah (alpsko smučanje - 11 športnikov, biatlon - 6 športnikov, nordijska kombinacija - 1 športnik, smučarski tek - 9 športnikov, smučarski skoki - 9 športnikov in deskanje na snegu - 6 športnikov).

Predstavitev slovenske reprezentance

Na otvoritveni slovesnosti bosta slovensko zastavo nosila alpska smučarka Ilka Štuhec in deskar na snegu Rok Marguč.

Zimske olimpijske igre se zaključijo 20. februarja 2022.

Vsem športnicam in športnikom želimo, da izpolnijo svoja pričakovanja. Srečno!

Natečaj za izdelavo olimpijskega plakata

Ob zimskih olimpijskih igrah Peking 2022 in zimskih paralimpijskih igrah je Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez v sodelovanju z Zvezo za šport invalidov Slovenije – Slovenskim paralimpijskim komitejem in Veleposlaništvom Ljudske Republike Kitajske ter Europlakatom objavilo Javni natečaj za izdelavo olimpijskega veleplakata (jumbo plakat). Natečaj je namenjen otrokom in mladostnikom, ki obiskujejo vrtce, osnovne in srednje šole ter zavode za izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami. 

Rok za oddajo plakatov je do petka, 25. februarja 2022.

Več informacij o razpisu in prijavnica 

Olimpijski komite Slovenije in Slovenski paralimpijski komite, sta pripravila tudi povezave do uporabnih vsebin, ki so lahko v pomoč pri organizaciji raznih aktivnosti in spoznavanju zgodovine športa. V pomoč pa so tudi pri izvedbi olimpijskega dneva v šoli, vadbe s slovenskimi športnicami in športniki na daljavo, pripravi olimpijskega kviza, izvedbi paralimpijskega športnega dneva in podobno.