Skoči do osrednje vsebine

Urad Republike Slovenije za meroslovje prejel Svečano listino Univerze v Mariboru

Na Univerzi v Mariboru je danes, 31. januarja 2022, Rektorjev dan. Slovesnost je potekala na daljavo s čudovitim kulturnim programom skupine De Liri. Na slovesnosti je Svečano listino Univerze v Mariboru, na predlog Fakultete za organizacijske vede prejel tudi Urad Republike Slovenije za meroslovje.
Na levi strani slike je povezovalec svečane prireditve, na desni strani pa modra pasica na kateri je zgoraj logo tip Univerze v Mariboru in spodaj Urada RS za meroslovje.
1 / 2

Obrazložitev predloga za podelitev Svečane listine Univerze v Mariboru:

Uradu Republike Slovenije za meroslovje prejema Svečano listino za večletno sodelovanja s Fakulteto za organizacijske vede Kranj, katerega začetki segajo v leto 2016, ko sta omenjeni instituciji pričeli s skupnim organiziranjem dogodkov[1]. Dogodki so se sprva dotikali tem poslovne odličnosti, kasneje pa meritev kot ene od ključnih dejavnosti gospodarstva. Omenjeni dogodki, vsako leto povežejo različne deležnike javnega in zasebnega sektorja ter prikažejo odlične poslovne prakse, ki nastanejo na podlagi znanj, idej in smernic  udeležencev tako iz poslovnega kot akademskega okolja. S takšnim pristopom povezovanja so zaposleni na Uradu Republike Slovenije za meroslovje potrdili, da se odličnost organizacij ne kaže le na enem področju sodelovanja, temveč na povezovanju in iskanju skupnih sinergij organizacij pri pojavljanju v okolju. Odgovore na vprašanja v zvezi z meroslovjem oziroma meritvami, ki se pojavljajo prav povsod je lažje iskati, če pri tem sodelujejo strokovnjaki, ki prihajajo iz različnih področij raziskovanja in ravno vključevanje različnih strokovnjakov pri promociji področja meritev je odlika Urada Republike Slovenije za meroslovje. Na ta način na uradu gradijo trden most med akademskim in poslovnim okoljem, kjer kot povezovalec prisluhnejo vsakemu mišljenju, ki lahko vpliva na posodobitev področja za katerega odlično skrbijo, to je za področje meroslovja.  


[1]

Teme preteklih dogodkov:
2016: Koristi modela odličnega vodenja v slovenskih organizacijah
2017: Poslovna odličnost organizacij
2018: Poslovna odličnost organizacij
2019: Meritve – temelj zagotavljanja kakovosti odličnih proizvodov in storitev
2020: Meritve danes in jutri
2021: Meritve za večjo stopnjo varnosti in zdravja