Skoči do osrednje vsebine

Poostren nadzor vožnje v naravnem okolju

Inšpekcija RS za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo – lovska inšpekcija je sredi januarja opravila poostren nadzor vožnje v naravnem okolju z motornimi sanmi. Pri nadzoru so sodelovali tudi predstavniki Policijske postaje (PP) Kamnik – gorske policije, PP Tržič, letalska enota policije Brnik, Zavoda za gozdove Slovenije (ZGS) - enote Kamnik ter Lovišča s posebnim namenom (LPN) Kozorog Kamnik.

Poostren nadzor vožnje v naravnem okolju je bil opravljen na širšem območju Velike in Male planine in Košute, in sicer neposredno na terenu (s pomočjo turnih smuči), na izhodiščnih točkah in s pomočjo letalske enote policije (helikopter).

Ugotovljenih je bilo 8 kršitev vožnje v naravnem okolju, in sicer na območju PP Kamnik 5 kršitev, na območju PP Tržič 3 kršitve - in ena kršitev oviranja uradnega postopka. Kršitve obravnavata Policija in Inšpekcija za lovstvo glede na pristojnosti. Zagrožena kazen za posameznika (fizično osebo) znaša od 40 do 100 evrov.

Inšpekcija za lovstvo in ribištvo je v letu 2021 opravila 53 nadzorov vožnje v naravnem okolju, ugotovila je 40 kršitev, tudi ustrezno ukrepala.

Nadzor vožnje v naravnem okolju inšpektorji za lovstvo in ribištvo opravljajo sicer preko celega leta.