Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar dr. Predalič na obisku v Posavju

Državni sekretar dr. Božo Predalič se je v okviru vladnega delovnega obiska v Posavju skupaj z namestnikom generalnega direktorja policije Danijelom Žibretom srečal z vodstvom Policijske uprave Novo mesto.

Skupaj so obiskali postaji mejne policije Bistrica ob Sotli in Obrežje, si ogledali Mejni prehod Slovenska vas in Policijsko postajo Brežice. Ob tej priložnosti se je državni sekretar srečal z županom Občine Sevnica Srečkom Ocvirkom in direktorico občinske uprave Krško Melito Čopar. Obisk je zaključil v Krškem z ogledom nuklearne elektrarne.

Na srečanju s sevniškim županom je beseda tekla o nekaterih odprtih vprašanjih, med drugim tudi o problematiki na strelišču Izem nad Radno in integraciji tujcev v občini. Pogovarjali so se tudi o romski problematiki na tem območju, pri čemer so se zavzeli za nadaljnje iskanje skupnih rešitev.

Obisk se je nadaljeval z ogledom Postaje mejne policije Bistrica ob Sotli, kjer se v zadnjem obdobju soočajo s povečanjem prometa. Državni sekretar in namestnik generalnega direktorja policije sta pozdravila tudi hrvaške mejne policiste, ki se jim je državni sekretar zahvalil za sodelovanje s slovenskimi kolegi.

Državni sekretar dr. Božo Predalič si je ogledal tudi mejna prehoda Slovenska vas in Obrežje. Predstavniki lokalnih skupnosti so ob tem pohvalili delo slovenske policije in dobro sodelovanje s policijo pri iskanju rešitev za zmanjšanje gneče na teh mejnih prehodih in v obmejnih mestih ter vaseh, ki povzročajo preglavice lokalnemu prebivalstvu.

Sledil je ogled Policijske postaje Brežice. Tam imata sedež tudi Policijska postaja vodnikov službenih psov in Specializirana enota za nadzor državne meje. Načelnik Srečko Medic je državnega sekretarja seznanil z delom enote in načrti za prihodnje.

Ogled mejnih prehodov Slovenska vas in Obrežje

Ogled mejnih prehodov Slovenska vas in Obrežje | Avtor: Ministrstvo za notranje zadeve

1 / 3

V nadaljevanju se je državni sekretar dr. Božo Predalič srečal z direktorico občinske uprave Mestne občine Krško Melito Čopar. Izrazila sta zadovoljstvo nad nedavnim podpisom sporazuma o financiranju preureditve objekta nekdanje Policijske uprave Krško na Cesti krških žrtev. Predstavniki občine so poudarili, da se učinki novele Zakona o prijavi prebivališča že obrestujejo. V razpravi so izpostavili tudi romsko problematiko in možnosti boljše asimilacije Romov v družbo. Ob zaključku srečanja sta državni sekretar in načelnik policijske postaje pohvalila sodelovanje z občino.

Obisk v Posavju je državni sekretar z delegacijo zaključil z ogledom Nuklearne elektrarne Krško. Direktor proizvodnje Gorazd Pfeifer je predstavil njeno delovanje in pomen pri zanesljivi in konkurenčni oskrbi z električno energijo ter vizijo prehoda na dolgoročno obratovanje do leta 2043.

Delegacija notranjega ministrstva sedi za mizo

Delegacija notranjega ministrstva na sestanku na Mestni občini Krško | Avtor: Ministrstvo za notranje zadeve

1 / 5