Skoči do osrednje vsebine

Vlada za novega državnega sekretarja na Ministrstvu za obrambo imenovala Toneta Slaka

Vlada Republike Slovenije je na današnji seji na predlog ministra za obrambo mag. Mateja Tonina s položaja državnega sekretarja razrešila Uroša Lampreta. Imenovani je 4. januarja 2022 podal ministru za obrambo prošnjo za razrešitev s položaja državnega sekretarja Ministrstva za obrambo.

Prav tako je vlada na današnji seji na mesto državnega sekretarja na Ministrstvu za obrambo na predlog ministra mag. Mateja Tonina s 1. februarjem 2022 imenovala Toneta Slaka.

Tone Slak se je rodil v Ljubljani. Leta 1976 je diplomiral na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Prvi del svoje kariere je delal v bančništvu. Leta 1999 se je zaposlil na Ministrstvu za obrambo kot vodja Sektorja za proračun v Direktoratu za logistiko. Leta 2000 je postal del ekipe, ki je vodila postopek vključevanja Slovenije v Nato. Leta 2003 se je zaposlil v Obrambnem oddelku v Stalnem predstavništvu Republike Slovenije pri zvezi Nato v Bruslju, kjer je zastopal Slovenijo v treh Natovih odborih za proračun. Od leta 2011 je bil svetovalec v Direktoratu za obrambno politiko in pozneje tudi namestnik generalnega direktorja v tem direktoratu. Od leta 2016 do upokojitve leta 2018 je delal v Obrambnem oddelku v Stalnem predstavništvu Republike Slovenije  pri zvezi Nato v Bruslju.