Skoči do osrednje vsebine

Razstava rokodelskih izdelkov in fotografij upokojencev na Ministrstvu za obrambo

V ponedeljek, 17. januarja 2022, si je minister za obrambo Matej Tonin v spremstvu predsednika Zveze društev upokojencev Slovenije (ZDUS) Janeza Sušnika, podpredsednice ZDUS Vere Pečnik in predstavnika za odnose z javnostjo v ZDUS Črta Kanonija na Ministrstvu za obrambo ogledal razstavo rokodelskih izdelkov in fotografij z natečajev v organizaciji ZDUS.

Razstavo je v prostorih Ministrstva za obrambo postavila skupina upokojencev, in sicer Branko Suhadolnik, Zdenka Bevc Škof, Vladimir Kraljič, Viljem Šetar in Slavko Škof, ob podpori stotnika Romana Zorna (Služba za protokol MORS).

V Zvezi društev upokojencev Slovenije so lansko leto v okviru programa Komisije za tehnično kulturo organizirali četrtletne natečaje s področja rokodelstva in fotografije o različnih tematikah. Rokodelke in rokodelci so izdelali čudovite izdelke iz volne,  cvetje iz različnih vrst materialov, nakit v različnih tehnikah in zelo zanimive pletarske izdelke. Sodelovalo je 155 avtorjev iz 86 društev upokojencev iz vse Slovenije. Izdelki so bili razstavljeni v prostorih ZDUS v Ljubljani na Kebetovi 9.

Prav tako so upokojenci v svojih vrstah vzpodbudili veliko amaterskih fotografov, da so sodelovali na četrtletnih natečajih, poimenovanih Z ročnimi deli si krajšamo čas, Živ žav na ulici, Utrinki s potepanja v naravi in Bogastvo jeseni. Z 108 fotografijami je sodelovalo 79 avtorjev iz 63 društev upokojencev. Med fotografijami so izbrali po tri najboljše iz vsakega natečaja.

Na razstavi na Ministrstvu za obrambo so razstavljeni nakit – 37 izdelkov, delo 33 avtoric iz 24 društev upokojencev ter 39 fotografij, ki jih je ustvarilo 23 fotografov iz 19 društev upokojencev iz vse Slovenije.

Minister v pogovoru s predstavniki zveze društev upokojencev v avli ministrstva

Minister za obrambo Matej Tonin si je ogledal razstavo rokodelskih izdelkov in fotografij z natečajev v organizaciji ZDUS | Avtor: Monika Sušanj

1 / 3