Skoči do osrednje vsebine

Izvedba informativnih dni

Glede na trenutne epidemiološke pogoje in ukrepe COVID-19 menimo, da izvedba informativnih dni, ki je s koledarjem predvidena za 11. in 12. februar 2022, v živo ni primerna. Gre za dogodek visokega tveganja, ob katerem se združuje veliko število dijakov iz različnih delov Slovenije, kar posledično vpliva tudi na izrazito povečano uporabo sredstev javnega prevoza. Pri sami izvedbi dogodka je težko zagotoviti upoštevanje vseh trenutno veljavnih preventivnih ukrepov, kar zajema tudi zagotovitev varnostne razdalje in prostorske omejitve.

Zato zavodom predlagamo, da razmislite o virtualnem načinu predstavitve visokošolskih zavodov oziroma študijskih programov in študentskih domov. Zavedamo se sicer, da tak način predstavitve ni optimalen, vendar je v trenutnih razmerah varnost dijakov, študentov in zaposlenih na zavodu prva skupna skrb.

Obenem pa visokošolske zavode, zaradi epidemiološkega stanja in strmega naraščanja števila okužb z novim koronavirusom v zadnjih dneh, pozivamo k premisleku o izvajanju izobraževanja v živo le v tistih primerih, ko je takšna oblika nujna zaradi narave študija/dela, ko torej izobraževanje na daljavo ni mogoče.

Zahvaljujemo se vsem zavodom ter študentom in študentkam, ker odgovorno udejanjate priporočila NIJZ in s tem pripomorete k obvladovanju bolezni COVID-19.