Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za zdravje v veliki večini organiziralo delo od doma

Minister za zdravje je v sredo pozval celotno dejavnost kritične infrastrukture, pa tudi gospodarstvo in ostali dele družbe, da organizirajo delo po principu »kolobarjenja«.

Glede na kužnost različice omikron je nujno, da se vse delovanje družbe organizira na način, kjer bomo delali v ekipah, od dveh do treh. Kajti lahko se zgodi, da bo v enem trenutku toliko Slovencev v karanteni zaradi visoko rizičnega stika ali okužbe, da se bosta družba in gospodarstvo sama od sebe ustavila.

Na ministrstvu za zdravje smo zato že izvedli vse aktivnosti, da se izognemo morebitnemu organizacijskemu zlomu. Vsi sestanki so organizirani v obliki avdio- video konferenc, fizična prisotnost na delovnem mestu je na današnji dan 28,5% in samo ena oseba v pisarni.

Ponovno zato podajamo poziv, da vsi segmenti kritične infrastrukture, organizirajo delo v ločenih ekipah. To velja tudi za službe, ki izvajajo svoje delavnosti na terenu. Pomembno pa je tudi dejstvo, da s takšno organizacijo dela preprečujemo prenos okužb in s tem lažjo obvladujemo epidemijo in zasedenost bolniških postelj.  

Pozorni moramo biti tudi na dogajanje na globalni ravni v luči dobavnih in logističnih poti ter ostale oskrbe prebivalcev Slovenije z osnovnimi življenjskimi potrebščinami.