Skoči do osrednje vsebine

Zaostritev pogojev izvajanja kulturnih dejavnosti

Od 24. decembra veljajo spremenjeni pogoji testiranja za obiskovalce kulturnih prireditev in uporabnike drugih kulturnih storitev, omejitev dovoljenega števila udeležencev na javnih kulturnih prireditvah in dopolnjeno določilo o uporabi zaščitne maske kot izjeme za nastopajoče na javnih kulturnih prireditvah.

Vlada je 23. decembra 2021 sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Odlok je bil 23. decembra objavljen v Uradnem listu.

Novela odloka določa, da je največje dovoljeno število udeležencev na javnih kulturnih prireditvah 750 in da odslej uporaba zaščitne maska ni več obvezna za nastopajoče na javnih kulturnih prireditvah med njihovimi vajami. Obenem novela krajša veljavnost testov PCR in HAG – kot izpolnjen pogoj testiranja za obiskovalce javnih kulturnih prireditev in uporabnike drugih kulturnih storitev odslej velja dokazilo o negativnem rezultatu testa PCR, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa, ali testa HAG, ki ni starejši od 24 ur od odvzema brisa.

Veljavni pogoji in omejitve izvajanja kulturnih dejavnost so objavljeni na strani Izvajanje kulturnih dejavnosti.