Skoči do osrednje vsebine

Spodbujamo uvajanje okoljskih znakov za turistične nastanitve in gostinske ponudnike

  • Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je na podlagi Javnega razpisa za spodbujanje uvajanja okoljskih in trajnostnih znakov za turistične nastanitve in gostinske ponudnike, ki je bil objavljen 12. marca 2021, v sklopu prvega odpiranja vlog podprlo 24 vlog, v sklopu drugega odpiranja pa še dodatnih 41 vlog. Skupno smo tako z 295.849,61 evri podprli 65 pravnih oseb, ki so prejeli enega izmed razpisanih okoljskih ali trajnostnih znakov.

Namen tega javnega razpisa je spodbuditi pravne in fizične osebe, društva in druge subjekte javnega in zasebnega prava, ki delujejo na področju turizma in gostinske ponudbe, k uvajanju ekološkega oziroma trajnostnega upravljanja in pridobitvi mednarodno uveljavljenega okoljskega ali trajnostnega znaka. Ti lahko preko razpisa prejmejo največ 5000 evrov za posamezen objekt in znak.

Podprti upravičenci bodo s prejetimi sredstvi lahko pokrili del stroškov pridobitve mednarodno uveljavljenega okoljskega ali trajnostnega znaka za turistične nastanitve in gostinske ponudnike ter stroškov, povezanih s promocijo konkurenčne prednosti, ki so jo pridobili z znakom. S sredstvi razpisa podpiramo upravičence, ki se odločijo za znake: EU – EU Ecolabel, Bio Hotels, Green Globe, Green Key, Travelife, Ecocamping, World of Glamping Green, Hostelling International Quality & Sustainability in L.E.A.F.