Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar dr. Raščan na konzultacijah EU-OACPS poudaril pomen civilne družbe

  • Ministrstvo za zunanje zadeve

Državni sekretar dr. Stanislav Raščan se je preko avdio-video konference udeležil 29. konzultacij ekonomskih in socialnih deležnikov EU in Organizacije afriških, karibskih in pacifiških držav (OACPS).

državni sekretar Raščan sedi za mizo, AVK

Državni sekretar dr. Raščan na konzultacijah EU-OACPS poudaril pomen civilne družbe pri oblikovanju politik | Avtor Ministrstvo za zunanje zadeve

Državni sekretar dr. Raščan je poudaril, da ima civilna družba pomembno vlogo pri oblikovanju politik in dobrem upravljanju, tako na nacionalni kot tudi na regionalni ravni v partnerstvu med EU in OACPS. "Veseli nas, da Post-Cotonoujski sporazum vzpostavlja večjo vlogo in sodelovanje civilne družbe pri tkanju partnerskega dialoga med EU in OACPS," je poudaril.

Konzultacije so bile namenjene razpravi o vlogi ekonomskih in socialnih deležnikov v okviru novega partnerskega sporazuma med EU in OACPS, tako imenovanega Post-Cotonoujskega sporazuma. Državni sekretar dr. Raščan je izpostavil, da je sodelovanje z državami OACPS visoko na agendi prednostnih nalog slovenskega predsedovanja Svetu EU, saj veliko pozornosti namenjamo zaključni fazi procesa sklenitve Post-Cotonoujskega sporazuma.

Konzultacije so potekale v organizaciji Evropskega ekonomskega in socialnega odbora (EESC).