Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 14. decembra 2021.

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Celje

Ob 14.04 je v Radmirju, občina Ljubno, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in obstalo na brežini reke Savinje. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Nazarje so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, stabilizirali vozilo in ga izvlekli na cestišče. Udeležena oseba je sama poiskala zdravniško pomoč.

Izpostava Kranj

Ob 6.30 sta na regionalni cesti Radovljica–Lesce, naselje Nova vas pri Lescah, občina Radovljica, trčili osebni vozili. Ena oseba se je poškodovala, oskrbeli so jo reševalci Nujne medicinske pomoči (NMP) Radovljica. Gasilci Gasilske reševalne službe (GARS) Jesenice in GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in vpojna sredstva posuli po razlitih motornih tekočinah.

Izpostava Ljubljana

Ob 8.36 so na avtocesti med Domžalami in Šentjakobom, občina Domžale, v smeri proti Ljubljani trčila tri osebna in kombinirano vozilo. Gasilci Centra za zaščito in reševanje (CZR) Domžale so zavarovali kraj nesreče in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

 

Požari v objektih

Izpostava Celje

Ob 00.35 je v naselju Lastnič, občina Podčetrtek, zagorela stanovanjska hiša. Gasilci PGD Polje-Sedlarjevo, Imeno in Podčetrtek so požar, ki je hišo uničil, omejili in pogasili. V hiši je bila najdena mrtva oseba.

Ob 17.27 so v Donački gori, občina Rogatec, gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Donačka gora in Rogatec so pregledali prostore ter dimnik, le tega očistili in lastniku prepovedali kurjenje do prihoda dimnikarja.

Izpostava Koper

Ob 22.07 je v večstanovanjski stavbi na Vojkovem nabrežju v Kopru gorelo v elektro omarici. Gasilci Javnega zavoda Gasilske brigade (JZ GB) Koper so požar pogasili. Dežurni delavci elektro podjetja so napeljavo pregledali in odklopili varovalke.

Izpostava Maribor

Ob 8.29 je Spodnji Polskavi, občina Slovenska Bistrica, gorelo ostrešje starejše nenaseljene hiše. Gasilci PGD Spodnja Polskava, Zgornja Polskava, Pragersko in Slovenska Bistrica so s tehničnim posegom odprli vrata v stanovanjsko hišo in pričeli z gašenjem požara. Požar, ki je uničil 20 kvadratnih metrov ostrešja, so gasilci pogasili in prezračili prostore.

Ob 22.14 je zagorelo v kotlovnici gostinskega objekta v Malahorni, občina Oplotnica, požar pa se je razširil na ostrešje. Gasilci PGD Oplotnica so požar pogasili, prezračili zadimljen objekt ter nudili pomoč policiji pri razsvetljevanju kraja intervencije.

 

Požari v naravi oziroma na prostem

Izpostava Murska Sobota

Ob 21.45 je v Dolgovaških goricah, občina Lendava, ob cesti zagorelo okrog 10 kubičnih metrov zloženega lesa za ostrešje. Požar so pogasili gasilci PGD Lendava in Dolga vas.

 

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih

Izpostava Ljubljana

Ob 9.56 so na Cankarjevi ulici v občini Kočevje gasilci PGD Kočevje posredovali, kjer je gorel zabojnik za smeti. Gasilci so zabojnik pogasili.

 

Najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev

Izpostava Koper

Ob 15.19 so pri Milokih v Ankaranu pri delu na njivi našli Neeksplodirano ubojno sredstvo (NUS). Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije sta angleško minometno mino, mase 5 kg iz obdobja II. svetovne vojne varno odstranila.

Izpostava Nova Gorica

Ob 14.46 so v Bevkovi ulici v Desklah, občina Kanal, na tematski poti našli NUS. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije sta odstranila tromblonsko mino, mase 1,25 kg, avstrijske izdelave iz obdobja I. svetovne vojne.

 

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Celje

Ob 15.42 so v Čopovi ulici v Celju gasilci Poklicne gasilske enote (PGE) Celje nudili pomoč reševalcem pri prenosu obolele osebe iz stanovanja do reševalnega vozila.

Izpostava Koper

Ob 23.49 so gasilci JZ GB Koper posredovali na Ulici Alojza Valenčiča v Izoli, kjer so občanom pomagali dvigniti nepokretno osebo iz tal ter jo položili nazaj v posteljo.

Izpostava Kranj

Ob 8.57 so v Ulici Franca Benedičiča na Jesenicah gasilci GARS Jesenice s tehničnim posegom ostranili led iz ostrešja objekta.

Izpostava Ljubljana

Ob 15.54 so v Čufarjevi ulici v Ljubljani gasilci Gasilske brigade (GB) Ljubljana ob prisotnosti policije s tehnični posegom odprli vhodna vrata stanovanja v prvem nadstropju večstanovanjske stavbe. Reševalcem NMP Ljubljana so omogočili dostop do onemogle osebe, ki je v stanovanju padla in obležala. Reševalci so jo na kraju oskrbeli in prepeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana.

Ob 22.00 so gasilci GB Ljubljana posredovali na Tesarski ulici v Ljubljani, kjer so s tehničnim posegom omogočili lastniku vstop v kopalnico stanovanja.

Izpostava Postojna

Ob 14.12 so na Tržaški ulici v Postojni gasilci PGD Postojna nudili pomoč reševalcem NMP Postojna pri prenosu obolele osebe.

Izpostava Trbovlje

Ob 23.53 se je na Cesti 9. avgusta v Zagorju ob Savi voda izlivala iz hidranta. Gasilci PGD Zagorje mesto so ventil hidranta zaprli ter preprečili nadaljnje iztekanje vode.

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/

Snežne razmere in nevarnost plazov

Razmere v gorah so dostopne na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/bulletin/mountain/avalanche/