Skoči do osrednje vsebine

Dnevi cepljenja: Stopimo skupaj

Od 19. do 23. decembra bodo po celotni Sloveniji potekali Dnevi cepljenja. Ministrstvo za zdravje je spodbudilo lokalne skupnosti k organizaciji in izvedbi množičnega cepljenja. Skupaj s stroko smo prepričani, da nas samo zadostna precepljenost lahko vrne v čim bolj normalno življenje.

Situacija za štirimi stenami bolnišnic je kritična. »Na covid oddelke smo razporedili okrog 2400 zdravstvenih delavcev,« je dejal minister Poklukar na novinarski konferenci. Močno zaskrbljujoče je neizvajanje nenujnih posegov.

Z namenom dviga precepljenosti Ministrtsvo za zdravje v sodelovanju z lokalnimi skupnostmi, direktorji zdravstvenih domov in bolnipnic, Civilno zaščito, gasilci ter Nacionalnim inštitutom za javno zdravje organizira Dneve cepljenja.

Naj bodo dnevi cepljenja dnevi odločitve za prvi, drugi ali tretji odmerek cepljenja. S cepljenjem boste zaščitili sebe pred tveganjem za težji potek okužbe in hkrati boste zaščitili tudi svojo okolico, predvsem tiste, ki so vam blizu. Da se boste morda lažje odločili za cepljenje vas vabimo, da si vse ključne informacije o cepljenju in cepivih proti covidu-19 preberete na spletni strani www.cepimose.si, kjer z odgovori strokovnjakov naslavljamo tudi najpogostejša vprašanja.

Minister Janez Poklukar, predstavniki zdravstvenih domov in bolnišnic ter župani so dogovorjeni, da bodo cepilni centri v predbožičnih dneh odprti od 8. do 20. ure. V vsaki statistični regiji bodo na eni lokaciji cepili tudi ponoči, od 20. do 8. ure zjutraj. Organizirane bodo tudi mobilne cepilne enote. Točne lokacije in termine preverite v svojem domačem okolju v naslednjih nekaj dneh.

Prepričani smo, da nas samo zadostna precepljenost lahko vrne v čim bolj normalno življenje. Cepljenje naj med nami ne ustvarja novih razlik, ampak naj nas poveže v prizadevanju za skupno dobro. Prebivalke in prebivalci Slovenije smo ničkolikokrat že pokazali, da je solidarnost, še posebej ko gre za zdravje, naša največja vrednota.