Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar dr. Stanislav Raščan in predsedujoči Svetu ministrov OACPS o sodelovanju z OACPS

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Državni sekretar dr. Stanislav Raščan se je preko avdio-video konference pogovarjal s predsedujočim Svetu ministrov Organizacije afriških, karibskih in pacifiških držav (OACPS), ministrom za zunanje zadeve Angole Tétejem Antóniom.
državni sekretar Raščan sedi za mizo, pred njim računalnik

Državni sekretar dr. Stanislav Raščan se je preko avdio-video povezave pogovarjal s predsedujočim Svetu ministrov (OACPS | Avtor: Ministrstvo za zunanje zadeve

1 / 2

Sogovornika sta obravnavala sodelovanje med EU in OACPS, zlasti sklepni del priprav na podpis novega partnerskega sporazuma med EU in državami Afrike, Karibov in Pacifika (t.i. Post-Cotonoujski sporazum). Obenem sta spregovorila tudi o bilateralnih odnosih med Slovenijo in Angolo in se strinjala v oceni, da kaže prijateljske odnose med državama okrepiti s poglobljenim sodelovanjem na številnih področjih.

Predsedujoči Svetu ministrov Organizacije afriških, karibskih in pacifiških držav, zunanji minister Angole Téte Antóno je izrekel zahvalo za prizadevanja Slovenije pri vodenju dosjejev, vezanih na partnerstvo med EU in Afriko ter OACPS med predsedovanjem Svetu EU.