Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar Anton Harej skupaj z direktorjem Slovenskih državnih gozdov predal smreko zdravstvenim delavcem

Državni sekretar Anton Harej se je udeležil predaje božične smreke, ki jo je Univerzitetnemu kliničnemu centru (UKC) Ljubljana darovalo podjetje SiDG, d.o.o.. Smreko so tudi okrasili, sledil pa je slavnostni prižig lučk. Dogodka sta se udeležila direktor UKC Ljubljana Jože Golobič in direktor podjetja SiDG, d.o.o. Robert Tomazin.
Državni sekretar skupaj s predstavniki družbe Slovenski državni gozdovi in Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana

Državni sekretar Anton Harej skupaj s predstavniki družbe Slovenski državni gozdovi in Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana | Avtor: MKGP

1 / 2

Družba Slovenski državni gozdovi se je v letošnjem letu odločilo za donacijo smrečic. Slovenske bolnišnice so v času epidemije covid-19 opravil izjemno delo, zato je družba devetim slovenskim bolnišnicam, in sicer Splošni bolnišnici Jesenice, Splošni bolnišnici Celje, Splošni bolnišnici Brežice, Splošni bolnišnici Novo mesto, Splošni bolnišnici Murska Sobota, Splošni bolnišnici Izola, Kliniki Golnik ter Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana in UKC Maribor podarila 26 smrečic (2-3 metrske) skupaj s podstavkom da bodo dlje časa zdržale. Poleg tega je dvema največjim bolnišnicama, UKC Ljubljana in UKC Maribor, ki sta bili najbolj pod pritiskom, podjetje podarilo dve večji smreki za postavitev na prostem. V UKC Ljubljana so dostavili 7-metrsko jelko iz okolice Mengša, v UKC Maribor pa okoli 9-metrsko smreko iz Dravskega polja.

V svojem nagovoru se je državni sekretar Anton Harej zahvalil zdravstvenim delavcem za opravljeno delo. »Okrašena božična smreka je središče božičnega praznovanja, simbol upanja, življenja in veselja ter nepogrešljivi del pri domačem praznovanju božično-novoletnih praznikov. Naj bo vsem bolnikom, ki letos ne morejo praznovati doma v krogu svojih najdražjih ta jelka vez in nadomestek domače smrečice.« je povedal državni sekretar.  Direktor družbe Slovenski državni gozdovi Robert Tomazin je dodal; »Slovenci znamo biti vse prevečkrat zavistni in premalokrat stopimo skupaj. Veseli me, da smo v krizi stopili skupaj z zdravstvom. Smreka za nami naj bo lepo darilo celotne gozdarske stroke slovenskemu zdravstvu.« Nad idejo slovenskih državnih gozdov je bil navdušen tudi direktor UKC Ljubljana Jože Golobič; »Izjemno smo počaščeni nad gesto Slovenskih državnih gozdov. Ta smreka simbolno nam, zaposlenim v UKC, predstavlja luč na koncu tunela, ki jo lahko počasi ugledamo«.

Velika smreka bo vhod v UKC Ljubljana in UKC Maribor krasila vse do 6. 1. 2022.